0 oy
298 gösterim
Bilgisayarıma ExileRAT adında ki bir malware virüsü bulaşmış. Bu malware virüsünü bilgisayarımdan nasıl silebilirim?

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap

Bilgisayarınıza bulaşan ExileRat malware virüsünü silmek için aşağıda ki adımları uygulayabilirsiniz. Öncelikle Malware nedir kısaca bundan bahsedeyim. Malware, zararlı yazılım barındıran bir virüstür. Malware kelimesi Malicious Software kelimesinin kısaltılmış halidir. Bu virüsler bilgisayar veya diğer cihazların işleyiş şekillerini bozmak, bilgisayardan özel verilerinizi toplamak, istenmeyen reklamlar göstermek, bilgisayar ağlarına sızmak gibi işlevler gerçekleştirebilir. Bilgisayarınıza bulaşan bu ExileRat malware virüsünü aşağıda ki adımları uygulayarak silebilirsiniz.

  • Öncelikle bilgisayarınızda MalwareBytes ve SpyHunter yazılımları ile virüs taraması yaptırın. MalwareBytes ve SpyHunter yazılımlarını nasıl indirebileceğinizi ve nasıl tarama yaptırabileceğinizi aşağıda ki linklerden öğrenebilirsiniz.
    MalwareBytes nasıl indirilir ve nasıl tarama yaptırılır?
    SpyHunter nasıl indirilir ve nasıl tarama yaptırılır?
  • Bilgisayarınızda virüs taraması yaptırdıktan sonra bilgisayarınızın açılışında ki bilmediğiniz programları iptal edin. Bilgisayarınızın açılışında ki programları nasıl iptal edebileceğinizi aşağıda ki videodan görebilirsiniz.
  • Bilgisayarın açılışında ki bilmediğiniz programları iptal ettikten sonra bilgisayarınızda ki Hosts dosyasının içeriğini temizleyin. Hosts dosyasının içeriğini nasıl temizleyebileceğinizi aşağıda ki videodan öğrenebilirsiniz.
  • Bilgisayarınızda ki Hosts dosyanızın içeriğini temizledikten sonra şimdide Görev zamanlayıcı da ki zamanlanmış görevleri silelim. Burada bilmediğiniz görevleri silebilirsiniz. İsterseniz tüm zamanlanmış görevleri de silebilirsiniz. Burada ki zamanlanmış görevler genelde işletim sisteminizle alakalı şeyler değildir. Silmeniz herhangi bir problem oluşturmaz. Zamanlanmış görevleri nasıl silebileceğinize aşağıda ki videodan bakabilirsiniz.
  • Tüm bunları yapmanıza rağmen halen bilgisayarınızdan virüs silinmediyse bilgisayarınızı güvenli moda alıp bu işlemleri sırasıyla tekrar yapınız. Bilgisayarınızı güvenli moda nasıl alabileceğinizi görmek için aşağıda ki videomuzu izleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en iyi soru cevap sitesi | SorSoyleyelim.com

İlgili sorular


Web sitemiz hakkında ki reklam,istek,öneri ve şikayetlerinizi iletisim(at)sorsoyleyelim.com adresine mail atabilir veya sitemizin iletişim formu üzerinden bize yazabilirsiniz.
Sitede ki içeriklerin izinsiz kullanılması ya da kopyalanması yasaktır. Bknz: Kullanım şartları.
...